top of page

HOMEWARD BOUND

Kimmy June Homeward Bound - Zonder Rand.jpg

Titel: Homeward Bound
Release: 12 november 2021
Genre: Country

Op 12 november 2021 komt Homeward Bound uit. Het lied gaat over een jeugdherinnering. In de jaren die ik in Oostenrijk heb gewoond, zag ik vaak een vrouw op een stoepje voor haar huis zitten. In mijn beleving wachtte zij op haar man, die dagenlang aan het werk was. Met Homeward Bound wil ik duidelijk maken dat werk niet het belangrijkste is in het leven en het helemaal oké is om wat vaker thuis te zijn en/of aan jezelf te denken.

00:00 / 04:13

PRE-SAVE -
CLICK HERE

PC105465.jpg

BIOGRAFIE

Kimmy June is in 1994 geboren als Kim van der Gouw in Waalwijk. Op haar vierde ontdekte ze het eerste album van Ilse DeLange. Vanaf dat moment is haar liefde voor countrymuziek en het zingen en spelen van countrysongs een voldongen feit. Het jonge meisje en de gitaar waren onafscheidelijk. Op twaalfjarige leeftijd is Kim samen met haar ouders naar Oostenrijk geëmigreerd en heeft daar zeven jaar gewoond. In Oostenrijk heeft ze het gitaarspelen verder uitgebouwd. Snel volgde een reeks eigen songs waarbij zij zichzelf begeleidt. 

Op haar zeventiende deed ze mee aan de Duitse talentenshow “Deutschland sucht den Superstar” en roerde de jury tot tranen. De songs van Kimmy June hebben een sound en frasering die on-Nederlands is en sluit naadloos aan bij de sound die we kennen uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek.

In 2013 verhuisde ze terug naar Nederland en begon de lerarenopleiding Duits terwijl ze zich doorontwikkelde als componiste en zangeres. Deze singer-songwriter ademt muziek en daarom zal muziek altijd het hoofddoel zijn in het leven van Kimmy June.

In de herfst van 2019 stond zij in het voorprogramma van The BlueBirds in Paradiso Noord. 

Naast het creëren van eigen muziek verzorgd Kimmy June optredens op verschillende evenementen zoals bruiloften, diners en festivals.  

Geïnspireerd door haar idolen Miranda Lambert, Carrie Underwood, Ilse DeLange, Dolly Parton en The Chicks, werkt Kim samen met andere singer-songwriters aan haar eerste EP met volledig eigen werk en aan haar verdere carrière. 

Op 4 september bracht zij haar eerste single "Mellow Lark" uit. Een song over het omarmen van je onzekere kant(en) en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. 

SOCIAL MEDIA

  • Instagram - White Circle
  • Spotify - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
bottom of page