top of page
Jealous - Kimmy June (Bio)

In het mooie Waalwijk, op de warmste dag van 1994, zag een klein meisje met een krachtige stem en een nog groter hart het levenslicht. Kimmy June (Kim van der Gouw) is een Nederlandse countryzangeres en singer-songwriter. Haar muzikale reis begon op vierjarige leeftijd, toen ze het eerste album 'World of Hurt' van Ilse DeLange ontdekte. Vanaf dat moment werd haar liefde voor countrymuziek een onlosmakelijk onderdeel van haar leven.

 

Haar tienerjaren bracht ze door in Oostenrijk, waar ze zich verder ontwikkelde als gitariste en zangeres. Al snel volgde een reeks zelfgeschreven nummers. De teksten van Kimmy June raken thema’s aan als introspectie, persoonlijke groei, empowerment en emotionele kwetsbaarheid. Haar woorden weerspiegelen vaak innerlijke strijd, zelftwijfel en de zoektocht naar haar identiteit en doelen.

 

Het is Kimmy June's missie om de bekende Nashville-sound naar Europa te brengen en het genre de erkenning te geven die het verdient. Ze heeft een gepassioneerde groep gelijkgestemde mensen om zich heen verzameld die vastberaden zijn om countrymuziek te maken die zowel in de studio als op het podium een blijvende indruk zal achterlaten.

 

In september 2020 bracht Kimmy haar debuutsingle 'Mellow Lark' uit, een song over het omarmen van je onzekere kant(en) en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Geïnspireerd door haar idolen Miranda Lambert, Carrie Underwood, Ilse DeLange, Dolly Parton en The Chicks, werkt Kimmy samen met producer Nick Jongejan en andere singer-songwriters aan haar debuut-EP. Haar nieuwste single 'Jealous' is vanaf nu overal te beluisteren

bottom of page