B I O G R A F I E

Kimmy June is in 1994 geboren als Kim van der Gouw in Waalwijk. Op haar vierde ontdekte ze het eerste album van Ilse DeLange. Vanaf dat moment is haar liefde voor countrymuziek en het zingen en spelen van countrysongs een voldongen feit. Het jonge meisje en de gitaar waren onafscheidelijk. Op twaalfjarige leeftijd is Kim samen met haar ouders naar Oostenrijk geëmigreerd en heeft daar zeven jaar gewoond. In Oostenrijk heeft ze het gitaarspelen verder uitgebouwd. Snel volgde een reeks eigen songs waarbij zij zichzelf begeleidt. 

Op haar zeventiende deed ze mee aan de Duitse talentenshow “Deutschland sucht den Superstar” en roerde de jury tot tranen. De songs van Kimmy June hebben een sound en frasering die on-Nederlands is en sluit naadloos aan bij de sound die we kennen uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek. 

In 2013 verhuisde ze terug naar Nederland en begon de lerarenopleiding Duits terwijl ze zich doorontwikkelde als componiste en zangeres. Deze singer-songwriter ademt muziek en daarom zal muziek altijd het hoofddoel zijn in het leven van Kimmy June.

Afgelopen herfst stond zij in het voorprogramma van The BlueBirds in Paradiso Noord.

Naast het creëren van eigen muziek verzorgd Kimmy June optredens op verschillende evenementen zoals bruiloften, diners en festivals.  

Geïnspireerd door haar idolen Miranda Lambert, Carrie Underwood, Ilse DeLange, Dolly Parton en The Dixie Chicks, werkt Kim samen met andere singer-songwriters aan haar eerste EP met volledig eigen werk en aan haar verdere carrière. 

Op 4 september bracht zij haar eerste single "Mellow Lark" uit.