top of page
Jealous - Kimmy June

Titel: Jolene - Dolly Parton

Geschreven door: Dolly Parton

Geproduceerd door: Bob Fergusan

Uitgevoerd door: Kimmy June 

Releasedatum: 20 oktober 2023

Genre:  Country

Kimmy June doet mee aan het dertiende seizoen van The Voice of Germany. Tijdens haar Blind Audition zingt ze het nummer 'Jolene' van Dolly Parton. Het publiek en de jury zijn helemaal weg van haar. Alle vier de coaches hebben zich omgedraaid. Zelfs Shirin David werd geblocked. Kimmy koos uiteindelijk voor Ronan Keating, die het volgende tegen haar zei: 'I do believe, Germany needs an awesome Country-star!' 

Titel: I Don't Wanna Fight - Tina Turner

Geschreven door: Lulu Kennedy-Cairns, Billy Lawrie & Steve Duberry

Geproduceerd door: Chris Lord & Alge Roger Davies

Uitgevoerd door: Annemarie Schmidt & Kimmy June 

Releasedatum: 3 november 2023

Genre:  Pop

Samen met Annemarie Schmidt heeft Kimmy June tijdens de battle-fase van The Voice of Germany het nummer 'I Don't Wanna Fight' van Tina Turner gezongen. Het nummer werd door hun coach Ronan Keating gekozen. Kimmy June wint uiteindelijke de battle. 

The Voice of Germany_Kimmy June_Annemarie Schmidt_I Don't Wanna Fight_Tina Turner.png

Titel: Jealous

Geschreven door: Inge van Asseldonk, Sylvia Aimee Hijgemann, Amber Kamminga 

                                & Kim van der Gouw

Geproduceerd door: Nick Jongejan

Releasedatum: 18 augustus 2023

Genre:  Country-Pop

Zeg nu eens eerlijk, we zijn toch allemaal weleens jaloers? Alleen durven we het vaak niet toe te geven als ons groene monster ineens om de hoek komt kijken. Kimmy June doorbreekt met haar single 'Jealous' dit taboe. Bereid je voor op een heerlijke countrytrack met eerlijke teksten en een pakkende melodie. Het nummer neemt je mee in Kimmy June's innerlijke wereld van jaloezie, onzekerheid, zelfreflectie en uiteindelijke zelfacceptatie.  

Titel: Homeward Bound

Geschreven door: Robin van Beek & Kim van der Gouw

Geproduceerd door:  Patrick Drabe

Releasedatum: 12 november 2021

Genre:  Country

Ook de pre-chorus en het refrein van Kimmy June haar tweede single, 'Homeward Bound' zijn tijdens de sing- en songwritingbootcamp in Italië tot stand gekomen. Het nummer vertelt over een jeugdherinnering. Tijdens haar tienerjaren in Oostenrijk zag Kimmy June meerdere keren per week een onbekende vrouw op een stoepje voor haar huis zitten. Kimmy June heeft deze situatie in een song geschetst en wil met dit nummer uitdrukken dat werk niet het belangrijkste is in het leven en dat het helemaal oké is om wat vaker thuis te zijn en voor jezelf en andere te zorgen. 

Kimmy June haar tweede single 'Homeward Bound'.
Kimmy June haar eerste single 'Mellow Lark'

Titel: Mellow Lark

Geschreven door: Nils Westerhoff, Robin van Beek & Kim van der Gouw

Geproduceerd door:  Patrick Drabe

Releasedatum: 4 september 2020

Genre:  Country

Heb jij ook weleens dat je onzekere kant de overhand neemt en je eigenlijk jezelf compleet verliest? In juni 2018 ging Kimmy June voor het eerst mee op een sing- en songwritingbootcamp van Vocal Center in Italië. Op deze magische plek tussen de bergen is Kimmy June geboren en 'Mellow Lark' geschreven. De single geeft een innerlijk conflict, het toestaan van positieve veranderingen in het leven en het herontdekken van een verloren, jeugdige vreugde weer. 

Tijdens deze week heeft Kimmy June een enorme persoonlijke groei doorgemaakt, haar vrijheid en plezier opnieuw gevonden en haar innerlijke kind geheeld. 

bottom of page